1. Ontwerp & Aanmelding
De ontwerpers (architect, installatietechnicus of bouwfysicus) maken een ontwerp en berekeningen die voldoen aan de gestelde eisen. Zij kunnen hiervoor diverse manieren gebruiken. (Doelstelling van de stichting is om ontwerp- en rekensoftware te ontwikkelen). Indien het ontwerp in hun ogen voldoet aan het KeurMerk kunnen zij dit bij de stichting WarmBouwen aangeven.
2. Eerste controle
De Stichting WarmBouwen laat door onafhankelijke derden – de auditors – de ontwerpuitgangspunten, het ontwerp en de berekeningen controleren. Als dit overeenstemt met de gestelde eisen kan een voorlopig keurmerk worden uitgegeven. Of er volgt een gesprek over eventuele aanpassingen die vereist zijn voor het verkrijgen van het keurmerk.
3. Uitvoering en doorlopende controle
Tijdens de uitvoering komen de auditors geregeld controleren of de uitvoering conform het ontwerp en berekeningen gebeurd. Op basis hiervan, en de ‘As-Built‘ tekeningen en berekeningen wordt het keurmerk definitief verstrekt, indien voldaan is aan de gestelde eisen.
4. Publicatie & Monitoring.
Alle verleende keurmerken worden opgenomen in de database van de stichting WarmBouwen. Zo zijn oplossingen altijd beschikbaar en hoeft het wiel niet steeds opnieuw te worden uitgevonden. En projecten worden gemonitord. Voldoet het aan de verwachtingen? Zijn er verbetermogelijkheden?